06 50522671info@bfcmind.nl

Zorg­profes­sionals

Mindfulness voor ZorgBFC Mindfulness & Compassie biedt programma’s en bijscholingen voor zorgprofessionals en beoogt daarmee de kwaliteit van de zorg van binnenuit te verhogen. Het trainingsaanbod op het gebied van mindfulness & compassie ondersteunt het cultiveren van een bewuste en compassievolle houding; naar ‘de ander’ en naar ‘jezelf’: naar buiten en naar binnen. Deskundigheid reikt hiermee verder dan kennis en wordt wijsheid en professionaliteit.

Uiteindelijk is het de mens die een deskundige tot een professional maakt. Het is dan ook van het grootste belang dat de mens achter de professional ook goed voor zichzelf zorgt. Mindfulness- en compassietrainingen dragen bij aan adequate (zelf)zorg. Evidence based.

BFC organiseert (geaccrediteerde) mindfulnesstrainingen– en compassietrainingen en workshops op het gebied van compassievol medisch leiderschap voor huisartsen en medisch specialisten. De integratie van mindfulness binnen de zorg verhoogt zowel het arbeidsplezier van de zorgprofessional als dat het de kwaliteit van zorg verbetert. Deze visie wordt ondersteund door wetenschappelijke inzichten. De trainingen voor zorgprofessionals worden o.a. gegeven in samenwerking met de Academie voor Medisch Specialisten, Netwerk Chronische Pijn en VvAA.

In dit filmpje delen Dr. Ronald Epstein en Dr. Mick Krasner (University of Rochester Medical Center) uitkomsten uit hun onderzoek naar de effecten van mindfulnesstraining bij medisch specialisten:

Mindfulness voor Medisch Specialisten

Academie voor Medisch Specialisten

Netwerk chronische Pijn (mindfulness zorgprofessionals)

VvAA Mindfulness (zorgprofessionals)