06 50522671info@bfcmind.nl

Stiltedag mindfulness

Stiltedag, midden in het bos aan de rand van de Hilversumse Hei

We leven in een wereld van voortdurende (over)prikkeling, verantwoordelijkheden en verplichtingen en vergeten de kracht en noodzaak van stilte. Een dag van verstilling biedt jou de mogelijkheid een reis naar binnen te maken voor nieuwe inzichten en meer balans.

Om onszelf te her-inneren, inzicht te krijgen en wijze keuzes te kunnen maken vraagt het leven ons om af en toe te verstillen, terug te keren naar de eenvoud en los te komen van onze dagelijkse routines.

In stilte kunnen we voor even alle beelden over onszelf en anderen laten voor wat ze zijn en ons laten verrassen door wat er zichtbaar wordt achter de door ons vermeende werkelijkheid. De één voelt zich direct thuis in de stilte, de ander moet eerst door lagen van onwennigheid heen; dat is eigenlijk om het even. Tijdens een Stiltedag gun je jezelf de ruimte om -in plaats van te leven vanuit de normale doe-modus- voor een hele dag te verblijven in Zijn. Dit geeft ruimte voor een nieuwe balans.

Verdieping van Mindfulness

De Stiltedagen zijn een wezenlijke en verdiepende aanvulling op de mindfulness- en compassietrainingen. Deze dagen bieden de mogelijkheid om je beoefening te verdiepen. Door vaker en langer te mediteren kom je diepere lagen van inzicht en helderheid tegen.

Wat komt er aan bod?

Stiltedag ervaringIn de ruimte van stilte en rust zal jij begeleid worden in mindfulnessyoga, loopmeditatie en mindfulness en compassie meditaties. Het is een dag  waarin je wordt uitgenodigd om thuis te komen in jezelf en het leven te omarmen zoals het zich aandient. Dit daagt bij aan innerlijke balans en nieuwe inzichten. Aan het eind van de middag wordt de stilte verbroken en zal worden gereflecteerd op ervaringen van de dag.

 

 

Voor wie?

De Stiltedagen zijn geschikt voor iedereen met ervaring op het gebied van meditatie. 

Wanneer en tijden:

Datum:  27 november 2023
Tijd:        9.30 – 16.30 uur

Deze Stiltedagen organiseren wij samen met BFC Compassionate Care & Mindful Medicine. Op deze pagina vind je alle invullende informatie en kan jij je inschrijven.

  • Locatie: Samaya; Hier zul je je omringd weten door schoonheid en stilte. Er is ruimte om tussendoor liggend te rusten of een wandeling te maken in de natuur.
  • Lunch: er zal een vegetarische biologische lunch worden verzorgd. Eventuele dieetwensen graag bijtijds doorgeven.
  • Kosten Stiltedag: €168,- (vrijgesteld van Btw plicht)

Kijk ook eens naar de 3-daagse Retraite van 20-23 september op de Hoorneboeg in Hilversum.

 

Geef iemand een Dag van Verstilling cadeau

Heb je er weleens aan gedacht om een Stiltedag aan iemand cadeau te geven? Misschien aan iemand die de laatste tijd veel zorg heeft gedragen voor anderen of aan iemand die je een bijzondere persoonlijke ervaring gunt. Een verdiepende en verrijkende ervaring als persoonlijk cadeau.

Belangrijk is wel dat de ontvanger van het cadeau op zijn gemak is met meditatie en verstilling. Als je twijfelt mag je ons altijd even bellen voor overleg. 


Wil je iemand deze dag cadeau doen, schrijf jezelf dan in en zet onder in het open vakje van het inschrijfformulier CADEAU en de naam (en adres) van degene naar wie wij de cadeaubon mogen sturen. Zet er een persoonlijk bericht bij en wij zorgen dat het op de bon komt te staan.