06 50522671info@bfcmind.nl

Stiltedag mindfulness

Stiltedag bij voormalig klooster en conferentiecentrum Samaya

De meeste mensen hebben wel eens ervaren welke wijsheid en rijkdom er verborgen kan liggen in stilte. Om onszelf te her-inneren, inzicht te krijgen en wijze keuzes te kunnen maken vraagt het leven ons om af en toe te verstillen, terug te keren naar de eenvoud en los te komen van onze dagelijkse routines. In stilte kunnen we voor even alle beelden over onszelf en anderen laten voor wat ze zijn en ons laten verrassen door wat er zichtbaar wordt achter de door ons vermeende werkelijkheid. De één voelt zich direct thuis in de stilte, de ander moet eerst door lagen van onwennigheid heen; dat is eigenlijk om het even. Tijdens een Stiltedag gun je jezelf de ruimte om -in plaats van te leven vanuit de normale doe-modus- voor een hele dag te verblijven in Zijn. Dit geeft ruimte voor een nieuwe balans.

Verdieping van Mindfulness

De Stiltedagen zijn een wezenlijke en verdiepende aanvulling  op de 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR). Het feit dat er een hele dag wordt geoefend in mindfulness biedt de mogelijkheid om je mindfulnessbeoefening te verfrissen en te verdiepen. Door vaker en langer te mediteren kom je diepere lagen van inzicht en helderheid tegen.

Wat komt er aan bod?

Stiltedag ervaringCentraal zal de helende werking van stilte en rust staan. In de ruimte van stilte en rust zullen mindfulness-yoga, loopmeditatie, zitmeditatie en inquiry’s afwisselend worden beoefend, waarbij steeds opnieuw de uitnodiging is om je persoonlijke ervaring ongecensureerd toe te laten. Het is een dag  waarin je wordt uitgenodigd om thuis te komen in jezelf en te rusten op het punt waar jij nu staat in je leven. Dit biedt ruimte aan creativiteit en nieuwe inzichten. Je wordt verzocht om tijdens de dag in stilte te verblijven en ook de stilte van anderen te respecteren. Tevens de lunch zal in stilte genuttigd worden. Aan het eind van de middag wordt de stilte verbroken en zal worden gereflecteerd op ervaringen van de dag.

Voor wie?

De Stiltedagen zijn geschikt voor iedereen met ervaring op het gebied van meditatie. Dit kan bijvoorbeeld mindfulnessmeditatie zijn, maar ook inzichtmeditatie of meditatie vanuit de zijnsoriëntatie of vanuit andere contemplatieve tradities. Het maakt voor deelname niet uit welke levensovertuiging je aanhangt. Wanneer je twijfelt of deelname aan de Stiltedag voor jou passend is, neem dan vrijblijvend contact op met Barbara Doeleman-van Veldhoven.

Wanneer en tijden:

Datum nieuwe Stiltedag volgt. 
Voor meer informatie, mail naar: info@bfcmind.nl

Door Covid kunnen er minder mensen deelnemen en is er meer ruimte voor persoonlijke reflectie.

  • Locatie: Conferentiecentrum Samaya, prachtig gelegen in de natuur in Werkhoven (nabij Utrecht). Hier zul je je omringd weten door schoonheid en stilte. Er is ruimte om tussendoor liggend te rusten of een wandeling te maken in de natuur.
  • Lunch: er zal een vegetarische biologische lunch worden verzorgd. Eventuele dieetwensen graag bijtijds doorgeven.
  • Kosten Stiltedag: €125,- (vrijgesteld van Btw plicht)
  • Inschrijven

Stuur een email als je graag op de hoogte wilt worden gebracht van de volgende Stiltedagen.