06 50522671info@bfcmind.nl

Particu­lieren

Mindfulness is voor iedereen geschikt die zich wil bekwamen in bewust leven.

Handen Barbara Mindfulness adj.BFC Mindfulness & Compassie biedt zowel de 8-weekse basis mindfulnesstraining aan (MBSR) als vervolg- en verdiepingstrainingen. Vanuit verschillende locaties worden deze trainingen aangeboden. Alle trainingen worden aangeboden door Barbara Doeleman – van Veldhoven. Zij heeft de hoogst mogelijke certificatie als trainer in Europa (VMBN cat 1). Wilt u overleggen of een training iets voor u is, stuur dan vrijblijvend een e-mail naar info@bfcmind.nl.

Mindfulness is de kunst om helemaal aanwezig te zijn in het huidige moment met een open hart; om elke ervaring met openheid en een houding van niet-oordelen tegemoet te treden. Het kan ingezet worden om balans in het leven te brengen, om beter om te gaan met pijnlijke of moeilijke situaties of om persoonlijke kwaliteiten te ontplooien.

Mindfulness combineert moderne psychologische en wetenschappelijke inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Het kan worden ingezet op een makkelijk toepasbare, praktische manier. De training is geschikt voor iedereen die zich wil oefenen in opmerkzaamheid en beter om wil leren gaan met de uitdagingen van het leven.

Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)

MBSR is begin jaren tachtig ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, hoogleraar moleculaire biologie én diepgaand beoefenaar van meditatie en yoga. Hij ontwikkelde een 8-weekse groepstraining, welke inmiddels ook wetenschappelijk gezien zijn effectiviteit heeft bewezen.