06 50522671info@bfcmind.nl

Vergoeding mindfulness 2020

Er is steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor de positieve effecten van mindfulness- en compassietraining op de gezondheid. Dit is de reden dat in 2020 veel zorgverzekeraars (een deel) van de training vergoeden. Meestal is hier geen verwijsbrief voor nodig. BFC voldoet aan alle voorwaarden en normen om voor vergoeding in aanmerking te komen. De MBCL (compassietraining) is ook een mindfulnesstraining.

Helaas vergoeden nog niet alle zorgverzekeraars mindfulnesstrainingen. Check hiervoor de volgende lijst: 2020 vergoeding mindfulness zorgverzekeraars

Daarnaast vergoeden verzekeraars VGZ, Univé, UMC en IZA vanuit het aanvullende pakket mindfulnesstraining bij burn-out klachten. De vergoeding bedraagt dan 350 euro per cliënt zijn. Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT (beide zijn mogelijk!) voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten.

Voorwaarden voor mindfulnesstraining bij Burn-out: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar. BFC werkt alleen maar met VMBN cat. 1 trainers, die de hoogst mogelijke certificering hebben en dus altijd voor vergoeding in aanmerking komen.