06 50522671info@bfcmind.nl

Wie is BFC?

Barbara Doeleman – van Veldhoven

Barbara Doeleman – van Veldhoven

Be Free and Connected

Be Free and Connected

BFC zijn de initialen van mijn naam en staan tevens voor Be Free and Connected. Woorden die voor mij op meerdere lagen betekenis hebben.

Sinds 1990 volg ik internationaal lessen, trainingen en retraites op het gebied van meditatie en boeddhistische en westerse psychologie. Vanaf 1995 ben ik ondernemer in de zorg, geef ik les en begeleid ik trainingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling; in- en ex company. In maart 2016 heb ik bewust afscheid genomen van mijn functie als directeur van een multidisciplinair gezondheidscentrum om me helemaal te kunnen richten op waar mijn hart ligt: de verdere integratie van mindfulness en compassie in de samenleving.

De 2-jarige Postdoctoraal opleiding Mindfulness aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik gevolgd om me verder te verdiepen in de wetenschappelijke onderbouwing en de toepasbaarheid van Mindfulness. Ik VMBN nieuw logoben gecertificeerd als categorie 1 trainer bij de VMBN (Vereniging Mindfulness België Nederland). Daarnaast ben ik geschoold op het gebied van Zijnsoriëntatie, Ademtherapie en oefentherapie Cesar. Tevens ben ik verbonden als docent aan de Academie voor Medisch Specialisten, de VvAA en aan het Netwerk Chronische Pijn.

Iedere keer weer voel ik mij bevoorrecht om een stukje met mensen mee te mogen lopen op de weg van ontwikkeling van bewustzijn dat het leven zo waard maakt om geleefd te worden.  Ik ben hierin schatplichtig aan alle westerse en boeddhistische leraren, die zo vrijgevig waren hun wijsheid met mij te delen.


To teach mindfulness is to live mindfully; teaching Mindfulness from within. Beside daily practice of meditation and mindfulness I attend Mindfulness or Vipassana retreats at least every year. New scientific developments and insights in the domain of Mindfulness are part of my on-going education. In my teachings I bring together spiritual and scientific insights. My mission is to integrate Mindfulness in Society to make the world a better place.

My intention is to teach mindfulness from the embodiment of compassion, clarity and heartfulness.

Are you looking for somebody who…?
– is capable to invite people of different worlds to investigate what training of Mindfulness can bring into their lives; personal as well as professional
– can give teachings, workshops or trainings on Mindfulness (also in company)
– speaks the language of spirituality as well of business & science

Inspired by a lot of wonderful teachers from over the world in my journey over the last 25 years, I am especially very grateful having received personal teachings and wisdom by:

Thea Kuin (Zijnsgeörienteerd Teacher)
Stephen Batchelor (Dharmateacher & buddhist writer Gaia House England)
Tara Brach ( Dharmateacher & Mindfulnessteacher USA)
Christina Feldmann (Mindfulnessteacher Gaiahouse)

Jon Kabat-Zinn (Founder of MBSR)

Saki Santorelli (Mindfulnessteacher USA)

Gregory Kramer (Founder Insight Dialogue)

Chris Cullen (mindfulnessteacher Oxford University)
Martin Aylward (Dharmateacher le Moulin in France)
Henk Barendregt (Vipassana teacher & scientist)
Anne Speckens (Professor Psychiatry and Mindfulnessteacher at Radboud University Nijmegen)
Joke Hellemans (Psychotherapist UvA)
Eline Snel (Mindfulness for Kids)
Lama Palden Mahamudra (Buddhist teacher)
Frits Koster (Vipassana teacher)
Chris Cullen (Oxford University Mindfulness Centre)
John Peacock (Gaia House)
Akincano (Gaia House)

Andrem Olendzki (Insight Meditation Society)

Alison Evans (Mindfulness Supervisor University of Exeter)

Paul van Tongeren (Emeritis Hoogleraar Ethiek)

Jonathan Proust (Meditation Teacher USA)