06 50522671info@bfcmind.nl

John Oosterink | huisarts | KLIK HIER

Huisarts Compassie Mindfulness

In januari 2020 heb ik met veel plezier in Zweisimmen de nascholing compassionate-based care gevolgd in een groep met huisartsen en medisch specialisten.

Voor mij was dit een zeer waardevolle nascholing, hoewel ik van tevoren weinig idee had wat ik van de cursus kon verwachten. Met het nut en de evidence van mindfulness was ik wel bekend. Ik was vooral nieuwsgierig naar de waarde van compassie. Tijdens deze week ben ik echt overtuigd geraakt van het belang hiervan, zowel voor de zorg voor mijn patiënten als voor de zorg naar mijzelf.  Het oefenen in koppels of kleine groepjes hielp de effecten van compassie in combinatie met mindfulness zelf te ervaren. Dit vergrootte duidelijk mijn motivatie om hier in de praktijk verder mee te gaan. Barbara is daarbij een heel prettig en bekwaam docent met een open houding voor ieders mening en gevoelens, waardoor een veilige en open sfeer ontstond.

Ik zou deze nascholing van harte aanbevelen aan elke zorgverlener die met aandacht het welbevinden van patiënten en zichzelf wil verbeteren.

 

John Oosterink, huisarts te Hilversum