Mindfulness voor Zorgprofessionals wo. 12-09 R’dam | opbrengst naar onderzoek

Mindfulness in de zorg

Woensdag 12 september van 17.00 – 18.30u verzorgt Barbara Doeleman-van Veldhoven een workshop voor zorgprofessionals in het Erasmus MC te Rotterdam.

Opbrengsten van deze workshop worden gedoneerd aan het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van mindfulnesstraining dat zal worden uitgevoerd door Dr. Ellen Rouwet (vaatchirug). Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of de 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR) leidt tot verbetering van de kwaliteit van leven, vermindering van stress, depressie en angst, en tot bevordering van de cardiovasculaire gezondheid bij patiënten met hart- en vaatziekten.

Alle zorgprofessionals zijn welkom. Meld je wel hier vóór dinsdag 11 september aan. Je ontvangt dan informatie over de precieze locatie. Vrijwillige financiële bijdrage wordt gedoneerd aan wetenschappelijk onderzoek. Graag in contanten meebrengen.

Inhoud van de workshop Mindfulness voor Zorgprofessionals:

Mindfulness in the Midst of all Things

In Balans blijven in de Zorg

In een tijd, waarin de gezondheidszorg onder grote druk staat en de overbelasting van de professionals die de zorg moeten leveren ongekende vormen aanneemt, blijkt mindfulness heel waardevol te zijn. Training van mindfulness draagt bij aan balans, stressveerkracht en tevredenheid over je werk. Hoe behoud jij balans en zorg jij voor herstelmomenten? Hoe blijf jij open en geïnteresseerd aanwezig in contact met jezelf en met anderen? Hoe zorg jij voor jezelf als dat nog niet zo eenvoudig is? Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mindfulnesstraining bijdraagt aan zowel de veerkracht van de zorgprofessionals als aan de kwaliteit van de geleverde zorg.

In deze workshop maak je kennis met werkingsmechanismen achter mindfulness (evidence based) en oefenen we hoe we mindfulness kunnen inbrengen en ontwikkelen in ons dagelijks leven: in contact met onszelf en in contact met anderen.

Deze workshop wordt verzorgd door Barbara Doeleman-van Veldhoven van BFC Mindfulness & Compassie. Barbara is in Nederland dé pionier en expert op het gebied van mindfulness- en compassietrainingen voor zorg & organisatie. Haar passie is om mensen in de genoemde domeinen te ondersteunen in het cultiveren van kwaliteiten van mindfulness- en compassie voor enerzijds meer balans en welzijn en anderzijds om hoogwaardige zorg te verstevigen en werkplezier te vergroten. Daarnaast ligt haar hart bij het integreren van mindfulness en compassie in (medisch) leiderschap voor gezonde en betekenisvolle organisaties. Haar achtergrond maakt dat zij een brug kan slaan tussen organisatiedynamiek, zorg, mindfulness, compassie en wetenschappelijke toepassingen van mindfulness-based programs.