Meer mindful op je werk

BFC Mindfulness & Compassie

3 tips om vandaag meer mindful te zijn op je werk

Naast dagelijkse zitmeditatie om vaardigheden van mindfulness te trainen, is het ook heel goed mogelijk mindfulness te oefenen op je werk. Dit draagt bij aan stressweerbaarheid en werkplezier. 3 suggesties voor vandaag:

Neem bij aankomst op je werk even de ruimte om bewust aan te komen; om je heen te kijken, te luisteren, te voelen dat je lichaam aanwezig is daar waar je bent. Adem dan 3x heel bewust in en uit, waarbij je met heel je aandacht gewaar bent van je in- & je uitademing.

Maak vervolgens contact met je intentie om vandaag zo bewust mogelijk te handelen met mildheid en open interesse.

2. Doe 1 ding tegelijk: loop als je loopt, eet als je eet en telefoneer als je telefoneert. Dus neem je voor je telefoon even uit te laten als je eet en voel het neerzetten van je voeten als je loopt. Dit komt je efficiëntie ten goede en maakt dat jouw systeem kleine herstelmomentjes krijgt, zodat je ook aan het eind van de dag nog energie over hebt.

3. Wanneer je merkt dat er een stressreactie opkomt; maak een pas op de plaats en benoem voor jezelf ‘Dit is stress. Dat ik maar vriendelijk om mag gaan met mezelf in deze stress’. Stress herkennen en benoemen als stress, maakt dat je er meteen een beetje van los komt.

En… glimlach af en toe van binnen als je jezelf toch weer als ‘kip zonder kop ziet rond rennen’. Het is heel menselijk om in dit soort patronen terug te vallen. Het mooie is dat je je intentie steeds opnieuw kunt verfrissen. Je kunt elk moment opnieuw beginnen.

Benieuwd wat mindfulness nog meer kan betekenen voor jouw organisatie?

Een fijne dag toegewenst!

Barbara